filmeditors
 
   
logo
   
    home | events | info | contact | english    
   
logo
   
   

Events:

   
   
logo

   
   

12: Telefilms: Taartman / De Punt

Op 02 juli 2009 gingen Sander Vos en Jasper Quispel met elkaar in gesprek over de telefilms Taartman en De Punt.
Bekijk de flyer (nieuw venster)

11: Oorlogswinter

Op woensdag 13 mei 2009 bevroeg Herman P. Koerts editor Job ter Burg en sound designer / rerecording mixer Herman Pieëte, C.A.S. over de wijze waarop zij zijn omgegaan met de muziek van componist Pino Donaggio (Don't Look Now, Dressed To Kill, etc.) tijdens de montage en geluidsafwerking van Oorlogswinter (Martin Koolhoven, Isabella Films / Fu Works 2009).
Bekijk de flyer (nieuw venster)

Filmeditors Nomination Night 2008

Op donderdag 02 oktober 2008 vond de traditionele Filmeditors Nomination Night plaats, ditmaal op de NFTA in Amsterdam. Herman P. Koerts, Gouden Kalfwinnaar Beste Montage in 2007, ging in gesprek met de genomineerden van 2008: Peter Alderliesten (Alles is liefde), Dorith Vinken (Het zusje van Katia) en Robert Jan Westdijk (Het echte leven).

Alles Is Postproductiedag

Op zaterdag 08 maart 2008 vond in Studio/K een speciaal event plaats. Een volledige dag was gewijd aan het gehele postproductietraject van de speelfilm Alles is Liefde (Joram Lürsen, 2007). Onder leiding van Michel Schöpping werd gesproken met alle betrokkenen, van producenten en montage-assistent tot en met colorist en marketing manager.

Bekijk de flyer (nieuw venster)

10: Scheepsjongens van Bontekoe

Op woensdag 06 februari 2008 sprak Herman P. Koerts met Sándor Soeteman (editor) en Dennis Kleyn (VFX) over hun werk aan Scheepsjongens van Bontekoe (Steven de Jong, 2007).
Bekijk de flyer (nieuw venster)

Filmeditors Nomination Night 2007

Op woensdag 03 oktober 2007 organiseerde filmeditors.nl in samenwerking met het Binger Filmlab voor de tweede maal een special rond de dit jaar voor een Gouden Kalf genomineerde editors. Ditmaal ging scenariste Mieke de Jong in gesprek met Dorith Vinken (Tussenstand) en Herman P. Koerts (Kruistocht in Spijkerbroek).

9: Dennis P.

Op woensdag 23 mei 2007 kwam Philippe Ravoet, editor van oa. Dennis P. (Pieter Kuijpers, Pupkin Film 2007), over vanuit Brussel om over zijn werk te spreken met JP Luijsterburg.

Bekijk de flyer (nieuw venster)

8: Zwartboek

Op woensdag 17 januari 2007 ging Herman P. Koerts in gesprek met Job ter Burg, editor van Zwartboek (Paul Verhoeven, Fu Works et al. 2006).
Bekijk de flyer (nieuw venster)

7: Nachtrit

Op woensdag 18 oktober 2006 vertelde JP Luijsterburg over de totstandkoming van de Nederlandse speelfilm Nachtrit (Dana Nechustan, Waterland Film & TV 2006),
in een gesprek met Sander Vos.
Bekijk de flyer (nieuw venster)

Filmeditors Nomination Night 2006

Tijdens het Nederlands FilmFestival 2006 organiseerde filmeditors.nl in samenwerking met het Binger Filmlab op 4 oktober 2006 een unieke avond. Jean van de Velde ging in aanwezigheid van collega's, studenten en belangstellenden in gesprek met twee editors die genomineerd waren voor een Gouden Kalf: Danniel Danniel, genomineerd voor FOREVER en Menno Boerema, samen met Abert Elings, Eugenie Jansen en Chris van Oers genomineerd voor JUNGLE RUDY, KRONIEK VAN EEN FAMILIE. Deze avond vormde tevens de aftrap voor een internationale versie van het succesvolle filmeditors.nl in samenwerking met het Binger Filmlab, waarop buitenlandse filmeditors over hun werk komen praten onder de naam FILMEDITORS.ORG.

6: Bolletjes Blues

Sander Vos besprak op 12 juni 2006 met Elja de Lange diens werk aan de film Bolletjes Blues (Karin Junger, Dutch Mountain Movies 2006).
Bekijk de flyer (nieuw venster)

5: Ik Omhels Je Met Duizend Armen

Peter Alderliesten en Wouter Jansen bespraken op 14 maart 2006 de montage van Ik Omhels Je Met Duizend Armen (Willem van de Sande Bakhuyzen, IdtV-Film 2006).
Bekijk de flyer (nieuw venster)

4: Het Schnitzelparadijs

Sander Vos ging op woensdag 30 november 2005 in gesprek met Job ter Burg over de montage van Het Schnitzelparadijs (Martin Koolhoven, Lemming Film 2005).
Bekijk de flyer (nieuw venster)

3: Paradise Now

Op 7 september 2005 vertelde Sander Vos in gesprek met Peter Alderliesten over de montage van Paradise Now (Hany Abu-Assad, Augustus Films 2005), waarvoor Sander enige weken later op het Nederlands Film Festival 2005 het Gouden Kalf voor Beste Montage zou winnen.
Bekijk de flyer (nieuw venster)

2: Lepel

In "Deel 2", op 1 juni 2005, behandelde Wouter Jansen zijn montage van de film Lepel (Willem van de Sande Bakhuyzen, Lemming Film 2005) in gesprek met Peter Alderliesten.
Bekijk de flyer (nieuw venster)

1: Vet Hard

Op 23 februari 2005 vond een eerste bijeenkomst plaats waarin Peter Alderliesten zijn werk aan de film Vet Hard (Tim Oliehoek, Fu Works 2005) besprak met collega Job ter Burg, aan de hand van werkversies en ruw materiaal.


logo